Crowdfunding van start gegaan

  • admin 
Bouwen Escape Room

Bouwen Escape Room

Ik ben aan het bouwen aan een Escape Room. Een Escaperoom in Deventer die gaat over… eh ja… dat is eigenlijk geheim. Op de website komt het zo te staan:

De tijd staat stil in 1945. De Tweede Wereldoorlog is bijna voorbij. Een van de grootste kunstschatten aller tijden staat op het punt verloren te gaan. Jij bent onderdeel van de reddingsactie! Ga met je team deze kamer in en red de schat.

Met hulp van goede vrienden zoals Eric van der Krans (Erix Techniek), René Greve (SEO specialist), Hans Groot Wesseldijk (Imagon), Ivo Wewer (FMT) en anderen wordt al een paar maanden gewerkt aan het realiseren van een nieuwe Escape Room. Op het Broederenplein dienen de contouren van een bijzondere Escaperoom zich al aan.

Tip van de Sluier

Bij het ontwerp van deze kamer heb ik me laten leiden door mijn liefde voor tekenen en schilderen. Ik voel me verbonden met de hoofdpersoon (kunstenaar) van het verhaal. De weg die één van zijn werken is gegaan, staat model voor de kamer. De hele kamer is gebaseerd op een waar gebeurd historisch verhaal uit de Tweede Wereldoorlog.

Als je de kamer binnenkomt, waan je je in een atelier op de Herengracht in Amsterdam. Hier is iemand wat aan het bewijzen… Iemand die je laat nadenken over wat goed is en wat fout!

De entree van de kamer is tevens mijn eigen atelier. Hier ga ik zelf ook schilderen en later schilder- en tekenworkshops en lessen geven.

De Stand Van Zaken

Veel is er ondertussen al gebouwd en aangeschaft. Het decor van de Caribbean Combo (Murth Mossel, Jandino Asporaat, Howard Komproe en Roué Verveer) dat ik begin februari heb kunnen bemachtigen is een voltreffer. In één klap heb ik zo een groot, mobiel, gedeelte van de Escaperoom te pakken. Er zijn al echt hele gave dingen bereikt!

Via Kringloopwinkels, Marktplaats, Veilingen en privébezit ben ik voordelig aan attributen gekomen. Het haardhout van René is nu bijvoorbeeld een belangrijke sleutel in het verhaal geworden 😉

Eric heeft al een aantal technische hoogstandjes verricht waardoor ik durf te zeggen dat deze kamer internationale allure krijgt. Een die moet je gedaan hebben kamer. Een die moet er snel komen kamer.

Escape Rooms zijn booming. Elke maand komen er in Nederland wel een paar bij. Het voorziet duidelijk in een behoefte. De eerste kamers waaraan Eric en ik bouwden zijn ook een groot succes.

Wat deze nieuwe kamer zo bijzonder maakt is het educatieve gedeelte. Naast de spanning heeft de Escape Room ook een leerzaam element.

De kamer, het verhaal, de puzzels komen me zeer na. Het gaat dan ook over mijzelf. Over m’n talenten, m’n achtergrond, over m’n familie ook. Over de vraag: Wat is goed? Wat is slecht? Wanneer is iets mooi? Het gaat over een uitgesteld waardeoordeel en over hoe de werkelijkheid zich soms voordoet. Hoe dingen niet zijn wat ze lijken te zijn…

HULPVRAAG

Om op korte termijn open te kunnen gaan is hulp van investeerders nodig. Met hulp kan het sein op groen. Om de kamer volwassen en veilig te bouwen zijn harde euro’s nodig.

Door heel veel zelf te doen, door alle hulp en door Marktplaats af te speuren naar koopjes is er, zoals al eerder gezegd, wel veel aanwezig. Verlichting en verwarming is er bijvoorbeeld nog niet in het pand. Daar moeten enkele mobiele oplossingen voor komen. Er moet hier en daar nog vloerbedekking en decoratie materiaal komen. Om nog verder te bouwen, is er materiaal en gereedschap nodig en een aantal vakmensen moet worden ingehuurd.

Ik zoek mensen die vertrouwen hebben in de dingen die ik nog niet gemaakt heb. Die geloven in wat nog gaat komen. Die willen helpen bij het realiseren van dit plan.

Het is de bedoeling dat er in 2016 een groot ei wordt gelegd. In juli gaan we namelijk open.

Durf je hier ja tegen te zeggen maak dan het bedrag over dat je hiervoor in gedachten hebt en draag zo een steentje bij aan het verwezenlijken van Escape Heerengracht 458.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.