Escape Room Deventer | Misschien wel de leukste escaperoom van Deventer

Escape Room Deventer

Escaperooms staan volop in de belangstelling. Zo ook in Deventer. Daar bevinden zich inmiddels ook al meerdere. Hoe nu de juiste te kiezen als je met een groep een escaperoom in Deventer wilt doen?

Zeven tips

Lees hieronder de zeven tips om de Deventer Escaperoom Heerengracht 458, gelegen in het historische centrum van Deventer, te gaan volgen:

Tip 1 | Waargebeurd

De Deventer meestervervalser Han van  Meegeren (1889 – 1947) heeft echt bestaan. Wat heet! Hij is wereldberoemd geworden. Helaas niet altijd in positieve zin. Er is zelfs een speelfilm over zijn leven gemaakt. En wat er met zijn schilderwerken in het echt is gebeurd, maak je mee in de Heerengracht 458.

Han van Meegeren uit Deventer

Deventernaar Han van Meegeren aan het schilderen

Tip 2 | Spannend

Zonder al teveel te verklappen is de beleving van een escaperoom in Heerengracht 458 intens. Geluid kan veel doen ;-), spannende muziek ook. Vergelijk deze Deventer escaperoom met een spookhuis. Daar weet je ook niet wat je te wachten staat. Onverwacht spannend en leuk tegelijkertijd.

Een Echt Spannende Escaperoom

Een Echt Spannende Escaperoom

Tip 3 | Speelfilm

We zijn trots dat de mensen van Cinéart een bezoek hebben gebracht aan onze escaperoom. Waar zij vol vuur bezig waren om de film ‘Een Echte Vermeer’ onder de aandacht te brengen, waren wij aan het bouwen aan het ‘echte’ verhaal van Han van Meegeren in escape-vorm.

In 2016 werd de film Een Echte Vermeer met onder andere Jeroen Spitzenberger en Lize Feryn uitgebracht. Met natuurlijk een premiere tijdens het Filmfestival in Utrecht én in Deventer. Gaaf om mee te maken van zo dichtbij!!!

Escape Room Deventer

Tip 4 | Hoge waarderingen

Dat wij zo hoog gewaardeerd worden in reviews vinden wij al vanzelfsprekend. We doen het niet voor minder dan de maximale sterren van de deelnemers. Bekijk bijvoorbeeld al onze echte beoordelingen op Facebook. Het kan dus niet anders dan deze escaperoom gewoon erg leuk moet zijn. Ja… je ziet er een 2-sterren beoordeling bij staan:

“Superleuk avontuur met collega’s in Escaperoom Herengracht 458! Een aanrader”

En hoewel we opmerkingen altijd serieus zullen nemen en willen blijven groeien in de totale beleving durven we het met een gerust hart aan om ons enthousiasme uit te schreeuwen.

Review sterren

Tip 5 | Geschiedenis

Omdat deze escaperoom op een echt gebeurd verhaal is gebaseerd, met veel authentieke elementen uit bijvoorbeeld de Tweede Wereldoorlog, vindt iedereen met een voorliefde voor geschiedenis het erg leuk. Zelfs geschiedenisleraren steken de loftrompet over ons.

Tip 6 | Kunstzinnig

Han van Meegeren was geen onverdienstelijk schilder. Zijn vakmanschap stond buiten kijf. En door zijn eerzucht om critici de mond te snoeren, ging hij misschien iets te ver. Dat zijn werk echter kwaliteit heeft en van vakmanschap getuigt, dáár twijfelt niemand aan.

In deze escaperoom draait het dan ook om zijn schilderijen. En dat werk blijft een hele grote rol spelen in de zoektocht om te ontsnappen.

Han_Van_Meegeren

Tip 7 | Iets extra’s

Bij elke groep proberen ook wij boven onszelf uit te stijgen. Maar wel op zo’n manier dat hun verwachtingen worden overtroffen Dat lukt (bijna) altijd.

Niet in de laatste plaats omdat de groep iets meekrijgt, wat we hier helaas niet kunnen verklappen. Maar het is iets waar ze nog heel lang plezier van hebben. Iets wat geen enkele andere escaperoom heeft…

Kortom:

Reserveer Nu!

Escape Room

In een escape room probeer je met een groep mensen zo snel mogelijk de uitgang(en) te vinden. Daartoe moet er samengewerkt worden om de juiste ‘sleutel’ te vinden.

Dat is niet altijd eenvoudig. Mensen die nog nooit eerder een escaperoom hebben gedaan, voelen zich in het begin vaak enigszins ongemakkelijk. Ze hebben geen idee waar ze moeten beginnen.

Gelukkig is er een control room waar met beeld en geluid alle verrichtingen kunnen worden bijgehouden. En waar eventueel tips aan de deelnemers gegeven kunnen worden.

Maar dat de Escaperoom Deventer Heerengracht de leukste is van Deventer, staat voor ons buiten kijf…

Hanzestad Deventer

De Hanzestad Deventer is bij uitstek de plek om een historische Escape Room op te richten. De binnenstad is namelijk een en al historie. Bewaard gebleven is het middeleeuwse stratenpatroon en tal van prachtige huizen en 500 monumenten, zoals bijvoorbeeld:

  • Het eerste Stenen Burgerwoonhuis van Nederland
  • De Waag
  • De Broederenkerk, waar we letterlijk op een steenworp vanaf zitten
  • Lebuïniuskerk

Maar Deventer, stad aan de IJssel, heeft niet alleen maar oude gebouwen. Het leeft en het sprankelt! Het nieuwe Stadhuis is bijvoorbeeld een mooi voorbeeld van moderne architectonische bouw.

Vele bezoekers van heinde en verre komen naar de landelijk bekende festivals zoals daar zijn:

  • Dickens Festijn
  • Deventer Op Stelten
  • De Boekenmarkt (de grootste van Europa) en honderdduizenden bezoekers

Samen met vele gezellige terrasjes en eetgelegenheden, van lekker en goedkoop tot sterrenmaaltijden in een andere prijsklasse, is er voor ieder wat wils in deze Overijsselse provinciestad. Een combinatie van een escaperoom en uitgaan kunnen wij dan ook zeer aanbevelen. En vraag ons gerust, want als Deventenaren weten wij waar je moet zijn in de stad.

Tags:

2 reacties op “Escape Room Deventer | Misschien wel de leukste escaperoom van Deventer”

  1. Graag wil ik met mijn bezoek uit Amerika naar uw Escape gaan. Mijn vraag is kunnen zij het ook verstaan? Zij spreken alleen engels.Graag uw advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.