Stand van zaken Escaperoom Broederenplein

Monte in actieDe Deventer Escaperoom krijgt langzamerhand steeds meer vorm. In de afgelopen maanden is er keihard gewerkt aan het Broederenplein.

Wanden

Zo staan de wanden van de verschillende kamers er al. Aan de voorkant is het atelier van Han van Meegeren. Deze ruimte is ook al gebruikt voor de eerste schilder- en tekenworkshop op dit nieuwe adres. Hoewel de Escaperoom natuurlijk nog niet klaar is, is deze atelierkamer al een veelbelovend begin.

Atelier1

Tweede leven

De wanden van de Escaperoom zijn afkomstig van The Carribean Combo van o.a. Jandino Asporaat en Roué Verveer. Bij een school in Zutphen kon Ernst vier Yurts, gemaakt voor een toneelstuk, ophalen. Onherkenbaar, maar onmiskenbaar komen deze tenten terug in de Escaperoom. Dat ze een tweede leven in deze historische escaperoom krijgen, doet zowel de school als Ernst veel deugd.

Historie

Met het al ingezamelde geld via de crowdfunding-actie zijn al veel spullen en materiaal om te bouwen aangeschaft. Voornamelijk materiaal uit 1940-45 omdat deze Escape Room natuurlijk een historisch karakter heeft. Ook is er een begin gemaakt met het bouwen van een heuse mijn. Met pur en piepschuim gaat het er op lijken. Als het donker is 🙂

Mijn1

Leve de PUR

Techniek

Eric maakt puzzels die uniek in deze markt zijn. Wat wil je… als je alles kan maken wat je ogen zien en wat je hersenen bedenken. En dan bouwt hij het ook nog eens met heel zijn hart!!
Je begrijpt dat dit allemaal supergeheim is en er weinig meer over geschreven kan worden.
Gelukkig behoeft goede wijn geen Krans 😉
Maar wat een feest om met deze alleskunner bezig te zien. We zijn trots…

Website

Google specialist René Greve maakt dat dit verhaaltje naar je toe komt en dat de website straks goed te vinden is. We zien hem op pagina’s inloggen waarvan we het bestaan niet wisten. ‘Even zo.. en even zo… daar moeten we dit schrijven en daar maken we een linkje…’
Geweldig om te zien.

Crowdfunding-Actie

Met dank aan die mensen die hun vertrouwen in wat nog gebouwd moest worden durfden uit te spreken kon Ernst in een roerige tijd verder werken. Een groot commitment voelend naar zichzelf en deze investeerders maakt dat hij vol vuur verder gaat en uitkijkt naar de komende maanden. Dank.

Opening

De geplande opening op 1 mei aanstaande wordt iets opgeschoven. Met een periode dat er nog proefgedraaid moet worden, gaan we nu uit van een officiële opening op 1 juni.

Personeel

Tevens is er nieuws op het vlak van personeel. Sinds begin van dit jaar heeft Ernst hulp van Ian, stagiair van de opleiding Art en Design … Sinds Ian er is gaat de bouw twee keer zo snel.

Ian2

Naamswijziging

De werknaam Escape from Altaussee gaat op de schop. Met dank aan enkele marketingmensen wordt de naam gewijzigd in Escape Heerengracht 458. We verwachten dat met die naam een grotere herkenning optreedt. En… Uiteindelijk draait het allemaal om deze kamer op dit adres.

Eigen ogen

Wil je trouwens met eigen ogen even zien hoe snel de bouw opschiet, komt dan gerust eens langs op het Broederenplein 8. Een kopje koffie staat klaar.

4 reacties op “Stand van zaken Escaperoom Broederenplein”

 1. Lieve Ernst
  Geweldig dat jij zover bent met een z’n uitdaging.
  Houd je mij op de hoogte van je verdere cursus o.i.d.
  Groetjes van
  Jacqueline

 2. Zo te zien lijkt het spannend leerzaam een uitdaging wellicht een beetje griezelig en vooral knap bedacht door Ernst de vrije vogel ik wens je alle succes van de hele wereld ( meer succes bestaat er niet.

  tot ziens en groet van wil en mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.