Ga naar de inhoud

Aanpassingen bij je dagelijks reinigingsritueel in de badkamer

Net als onze woning of onze auto heeft ook ieders lichaam onderhoud, toewijding en aandacht nodig. Omdat bezoekers van onze website geïnteresseerd zijn in gezondheid, innerlijke balans en gezond leven, willen we het ditmaal hebben over de badkamer.

De badkamer is immers een plek waar je dagelijks je reinigingsritueel volbrengt, bijvoorbeeld door de dag van je af te spoelen om daarna een overgang te maken naar de nacht en de volgende dag. Ook is dat een prima middel om je huid goed te verzorgen. We gaan er in dit artikel op in wat daarbij komt kijken als je leeftijd of je gezondheid om aanpassingen vraagt in de badkamer.

Sanitair aanpassingen bij het ouder worden of bij medische klachten

Zo kan het zijn dat je obesitas of overgewicht hebt. Je kunt dan veel hebben aan een bad op maat, een extra brede douche-toiletstoel of andere hulpstukken om je verblijf in de badkamer aangenamer te maken.

Als je je verdiept in de hulpmiddelen die er bestaan, gaat een wereld voor je open. Denk aan voorzieningen als instapbaden, douchestretchers, aankleedtafels, douche-brancards of hoog-laagbaden. Deze sanitaire hulpmiddelen zijn niet alleen bedoeld voor sauna’s of zorginstellingen, evengoed kun je ze thuis nodig hebben.

Hulpmiddelen in de badkamer vragen om specialistische kennis

Zodra er in je woning aangepast sanitair noodzakelijk is om een medische reden, kun je dit vaak vergoed krijgen via de WMO. Zorg in dat geval wel dat er een bedrijf of een adviseur bij betrokken is met kennis van zaken. Dit is mogelijk bij een erkende partner als Sani Assist. Vaak vragen dit soort hulpmiddelen voor de badkamer immers om maatwerk en specialistische kennis. Daarnaast is op zijn tijd eventueel onderhoud nodig, waarbij vaak ook deskundigheid vereist is.

Afbeelding van kalhh via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + 15 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.