Meteen naar de inhoud

Escaperoom in corona tijd

Nu, alweer medio Oktober 2020, is het coronavirus nog steeds hét gesprek van de dag. Wat mag wel, wat mag niet. Inmiddels hebben we “geleerd” te leven met de beperkingen. Aangezien dit van week op dag op maand kan veranderen, leven velen in angst. Want wat vandaag mag, kan morgen zomaar worden uitgesloten.

En dat is, als je het mij vraagt, best eng. Want op deze manier raken we gewend aan veel dingen, terwijl alles in een keer uiteen kan vallen. Op de vraag of het zinvol is om in tijden van corona een escaperoom te boeken, geef ik in dit artikel antwoord.

Bij elke escaperoom kan het zo zijn dat ze andere regels hanteren, maar onder de maatregelen van het kabinet, kunnen zij natuurlijk niet uit. De meesten kiezen er dan ook voor om een minder groot gezelschap bezig te laten gaan. Tenzij het een gezin, familie is. Maar zelfs dan kan het bij de ene escaperoom nog steeds anders verlopen dan bij een andere.

Als ik even naar mezelf kijk, zou ik in deze tijd wel een escaperoom boeken. Of het nou verstandig is of niet, dat ligt helemaal bij jezelf. Ik ben dan ook van mening dat jij de regie in handen hebt. Jij bepaalt wie er mee gaan, dus met welk gezelschap je zo’n escaperoom betreed.

Als er dan bijvoorbeeld familieleden/kennissen zijn die er wat meer moeite mee hebben kun je onderling nog afspreken dat jullie letten op die anderhalve meter afstand en het desinfecteren van de handen. Als ik kijk naar de escaperooms denk ik dat het sowieso wel goed is om mensen vrij te laten in de keuze van een mondkapje.

Ze kunnen er natuurlijk voor kiezen om dit in de openbare hal/bij de receptie te verplichten, maar dat is dan ook niet meer dan logisch. Maar zodra ze aan het spel beginnen, en de mensen zijn met hun eigen gezelschap, dan is het een vrije keuze. Conclusie: het is zeker mogelijk om een escaperoom te boeken wat op een veilige manier gebeurt.

Alles ligt in jouw handen. Stay safe! Enjoy escaping

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.