Het Mysterie Van De Klok

escape room klok

Een vreemd verhaal. Ja dat is het. Want er zijn dingen gebeurd in de escaperoom die je niet voor mogelijk houdt. Dingen die echt kapot, zijn op wonderbaarlijke wijze weer hersteld.

De Friese Staander

Het verhaal van de klok zullen we het maar noemen. Een prachtige Friese Staander. Zoals met zoveel spullen in de Deventer Escaperoom Heerengracht 458 heeft Ernst zijn slag geslagen in een kringloopwinkel. In dit geval Het Goed in Deventer. Prachtige spullen uit de oorlogsjaren kun je daar vinden. Wel even goed zoeken en soms kennis van zaken hebben.

escape room klok
Nou deze klok dus. Een juweeltje is het toch he?

Sleutel

Afijn. Hoewel er een sleutel bij was, stond de klok stil. Ook na het opwinden van het uurwerk, bleef hij het niet doen. En Ernst zou Ernst niet zijn, als hij niet zijn vakkennis en vakmanschap op het gebied van klokken erop los zou laten. Maar tevergeefs. De klok deed het nog steeds iet.

Dan maar een klok die het niet deed. Zou best een afleidingsmanoeuvre kunnen zijn als mensen de sleutel vinden. Om van een nadeel maar een voordeel te maken. Hoewel? Zouden we toch een rol voor die sleutel bedenken…..??

Proost!

En toen kwam in de eerste week na de opening het Orkest Proost! uit Tilburg. En onder muzikanten is er altijd wel één die de klok gaat opwinden. Nu dus ook. En plots hoorden we in de control room een enorm getik. Waar kwam dat toch vandaan? We werden er bepaald prikkelbaar van.

Wat bleek…? De klok deed het weer. Hij was ‘gewoon’ al die tijd nog niet goed opgewonden geweest..

Bimbammen

Maar het verhaal is nog niet af. De volgende groep ging ook even kijken wat er nou met die klok was. En prompt… even later horen we hem ouderwets bimbammen! En zo hard… het leken wel de kerkklokken van de Broederenkerk in Deventer.

En wij in de control room hebben het volume van de opnamemicrofoon maar iets lager gezet…. ;-).

Waar normaal gesproken de dingen langzaamaan kapot gaan in een escaperoom hebben we hier een wonderbaarlijk herstel.

Tags:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.