Ga naar de inhoud

Vrije vogels huren geen vakantiehuisje

Ga jij, vrije vogel, ook zo graag op vakantie? Lekker backpacken door Europa, Australië of Thailand? Het klinkt zo fijn. Met alleen je rugzakje, je tent, je gezonde verstand en een open mind ontdek je de wereld om je heen. Bij zo’n vakantie hoort geen vakantiehuisje. Of toch wel?

Vakantiehuisje: Is dat ‘burgertrutten’ of gewoon praktisch?

Laten we eerlijk zijn: Vakantiehuisjes hebben een nogal stoffig imago. Zeker wanneer je bij een vakantiehuisje denkt aan zo’n huisje op één van de parken van de bekende aanbieders. Zo’n suf vakantiehuisje met meubilair dat in een ziekenhuis niet zou misstaan. Je kent het wel. Dat past echt niet bij een vrije vogel!

Praktische vrije vogel

Tja, want laten we eerlijk zijn: Vrije vogels zijn natuurlijk ook – en misschien wel vooral- praktisch ingesteld. Er zijn dan ook genoeg redenen te noemen om lekker met je tentje op pad te gaan. Je zit niet vast aan een locatie, je kunt gaan en staan waar je maar wilt, zonder rekening te hoeven houden met een reservering. Je wilt immers niet verplicht zijn om op een bepaalde dag of tijdstip op een bepaalde plek te zijn. En toch… Toch zijn vakantiehuisjes -om praktische redenen- soms een heel fijne oplossing voor vrije vogels!

Redenen om voor een vakantiehuisje te kiezen

Geloof je me niet? Nou laat ik je dan vertellen waarom een vakantiehuisje soms best praktisch kan zijn:

Het grootste gemak van een vakantiehuisje

In een vakantiehuisje heb je beschikking over één van de dingen waar de moderne vrije vogel niet zonder kan: Een douche! Ben je al een paar dagen of weken met je rugzak onderweg, dan zijn er weinig dingen lekkerder dan een goede, warme douche. Even al het stof van je afspoelen, zonder je zorgen te hoeven maken dat je er te lang onder staat. Of dat de volgende campinggast alweer op de deur staat te bonken. Gewoon, onbezorgd het water over je rug laten lopen en eindelijk al het strandzand uit je haar spoelen. Voel je hoe luxe dat is?

Schoon weer op weg

Ben jij lekker schoongespoeld? Dan is je wasgoed aan de beurt! Want aangezien je natuurlijk alleen het hoogstnodige bij je hebt, is het wel zo fijn om je kleding zo nu en dan te wassen en alles schoon en droog weer in te pakken voor de volgende fase van je reis. Je kunt natuurlijk gebruikmaken van een wasserette of de wasmachine die je op sommige campings vindt. Maar als je toch in een vakantiehuisje zit, is het net zo handig om daar meteen even je wasjes te draaien!

Slapen in een bed

Je ligt prima op je slaapmatje of luchtbed, maar na een poosje slaat de vermoeidheid toch toe. Je lichaam heeft behoefte om weer eens goed te resetten. Dat lukt het beste in een echt bed. En laat dat nou standaard in elk vakantiehuisje aanwezig zijn!

Niet alleen jij laadt op in een vakantiehuisje

Een ander groot voordeel is elektriciteit: De kans om je telefoon, laptop, tablet en fototoestel tegelijkertijd op te laden. Alle apparaten helemaal vol. Naar hartelust bellen en foto’s schieten, want ’s avonds hang je je telefoon gewoon weer aan de lader!

Keuzevrijheid

Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe lang je in een vakantiehuisje wil verblijven. Of je nu aan één of twee nachten genoeg hebt, of toch liever een weekje rust wilt, die keuze is aan jou.
Ook de mate van luxe kun je zelf bepalen. Neem je genoegen met ’the basics’ zoals hierboven benoemd of lijkt een vakantiehuisje met een privé zwembad jou toch fijner? Het kan allemaal.

Ook vrije vogels kiezen voor vakantiehuisjes

Zo zie je maar, een vakantiehuisje past bij iedereen. Ook bij jou, Vrije Vogel! Dus als je jouw volgende vakantie begint uit te stippelen, denk dan ook eens na over het inlassen van een pauze tijdens je vakantie en boek een fijn vakantiehuisje in de regio waar je wilt rondtrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − veertien =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.